ホーム    概要    マイリポジトリ    English    図書館    琉球大学    問合せ

University of the Ryukyus Repository >
理学部 >
紀要 >
琉球大学理学部紀要 >
No.101 (2016/3) >

 
タイトル :Flavonoids, isoflavonoids and other constituents from the fresh mature seeds of Sophora tomentosa L.
著者 :Ogihara, Kazuhito
Kuniyoshi, Eiken
Suzuka, Toshimasa
Higa, Matsutake
別言語の著者 :荻原, 和仁
鈴鹿, 俊雅
発行日 :2016-3-31
要約(Abstract) :The chloroform-soluble fraction in a methanol extract from mature seeds of Sophora tomentosa L.was subjected to chromatographic separation and purification to give two flavonoids (4 and 5), two isoflavonoids (3 and 6), one lupin alkaloid (1) and one polyphenol (2), respectively. These compounds were identified as 7,4’-dihydroxy- 3’-methoxyflavone (4, geraldone), 7,3’-dihydroxy-4’-methoxyflavone (5, farnisin), 7,3’-dihydroxy-5’-methoxyisoflavone (3), 7,4’-dihydroxy- 3’-methoxyisoflavone (6), N-methylcytisine (1) and methyl 3,4- dihydroxybenzoate (2, methyl protocatechuate), respectively, by spectroscopic methods.
収録種別 :紀要論文
ISSN :0286-9640
公開者・出版者 :琉球大学理学部
URI :http://hdl.handle.net/20.500.12000/34206
掲載雑誌 :琉球大学理学部紀要 = BULLETIN OF THE FACULTY OF SCIENCE UNIVERSITY OF THE RYUKYUS no.101 p.1 -7
出現コレクション:No.101 (2016/3)

登録ファイル

ファイル 記述 サイズフォーマット
No101p01.pdf2111KbAdobe PDF見る/開く