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The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus >
No.30 (1983/11) >

 
Title :第 7 報 茶葉の酵素活性の変化(茶に関する研究)(農芸化学科)
Title alternative :Part VII The activities of enzymes in tea leaves during storage (Studies on Tea) (Department of Agricultural Chemistry)
Authors :仲村, 実久
有銘, 政昭
Authors alternative :Nakamura, Sanehisa
Arime, Masaaki
Issue Date :19-Nov-1983
Abstract :カタラーゼ, パーオキシダーゼおよびポリフエノールオキシダーゼのいずれも低温貯蔵(5℃)に比較して高温貯蔵(25℃)の活性が2∿3倍高かった。また活性のピークはカタラーゼが24時間後, パーオキシダーゼおよびポリフエノールオキシダーゼはそれぞれ96および48時間後に見られた。
The activities of catalase, peroxidase and polyphenoloxidase in tea leaves increased in the lapse of storage, and these activities reached to the maximum values after 1 to 3 days' storage. These enzymes, which were stored at 25℃, showed higher activities than those stored at 5 and 15℃.
Type Local :紀要論文
ISSN :0370-4246
Publisher :琉球大学農学部
URI :http://hdl.handle.net/20.500.12000/3996
Citation :琉球大学農学部学術報告 = The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus no.30 p.227 -229
Appears in Collections:No.30 (1983/11)

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