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The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus >
No.30 (1983/11) >

 
Title :第 9 報 茶葉のビタミン C に及ぼす紫外線の影響(茶に関する研究)(農芸化学科)
Title alternative :Part IX Effect of ultraviolet on ascorbic acid extracted from tea leaves (Studies on Tea) (Department of Agricultural Chemistry)
Authors :仲村, 実久
津波, 賢雄
Authors alternative :Nakamura, Sanehisa
Tsuha, KenYu
Issue Date :19-Nov-1983
Abstract :茶葉抽出液中の還元型ビタミンCは紫外線により著しく酸化されることが認められた。また酸化型ビタミンCはさらに分解される傾向が見られた。還元型ビタミンCは紫外線>可視光視>暗所放置の順に酸化が促進された。
The content of ascorbic acid extracted from tea leaves decreased to about 30% after 20 hours irradiation of ultraviolet, while dehydroascorbic acid increased by irradiation of it. The content of ascorbic acid decreased to about 80% after 30 hours irradiation of visible ray. It also decreased to about 90% after 30 hours staying in dark.
Type Local :紀要論文
ISSN :0370-4246
Publisher :琉球大学農学部
URI :http://hdl.handle.net/20.500.12000/3998
Citation :琉球大学農学部学術報告 = The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus no.30 p.235 -237
Appears in Collections:No.30 (1983/11)

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