HOME    About this site    mypage    Japanese    library    university    Feedback

University of the Ryukyus Repository >
Faculty of Agriculture >
Bulletin >
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus >
No.30 (1983/11) >

 
Title :ソテツ実の一般成分(農芸化学科)
Title alternative :Chemical Composition of Seeds of Cycas revoluta THUNB (Department of Agricultural Chemistry)
Authors :仲村, 実久
知念, 政和
Authors alternative :Nakamura, Sanehisa
Chinen, Masakazu
Issue Date :19-Nov-1983
Abstract :ソテツ実の一般成分を調べた。その結果水分, 粗脂肪, 粗蛋白質, 還元糖および灰分はそれぞれ9.727,3.75,15.5,2.6および1.96%で, アルカリ度は10.2であった。灰分中のカルシウム, アグネシウムおよびリンを調べたところ, 0.0338,0.0847および0.072%であった。
Chemical composition of seeds of Cycas revoluta Thunb. was measured. The contents of moisture, fat, reducing sugar, ash, calcium, magnesium and phosphorus of seeds of Cycas revoluta Thunb. were estimated to be 9.72,3.75,15.5,2.6,1.91,0.0338,0.0847 and 0.0720%, respectively.
Type Local :紀要論文
ISSN :0370-4246
Publisher :琉球大学農学部
URI :http://hdl.handle.net/20.500.12000/3999
Citation :琉球大学農学部学術報告 = The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus no.30 p.239 -240
Appears in Collections:No.30 (1983/11)

Files in This Item:

File Description SizeFormat
KJ00000162173.pdf109KbAdobe PDFView/Open