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The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus >
No.19 (1972/12) >

 
Title :泡盛成分のガスクロマトグラフィー(農芸化学科)
Title alternative :Gas liquid chromatography of the compounds in Awamori brewage (Department of Agricultural Chemistry)
Authors :安田, 正昭
宮里, 興信
Authors alternative :Yasuda, Masaaki
Miyazato, Koshin
Issue Date :1-Dec-1972
Abstract :市販されている泡盛16試料について, 泡盛の成分をガスクロマトグラフィーにより分析し次の結果を得た。アルコール濃度30%および45%泡盛の主成分は, エチルアルコール, n・プロピルアルコール, イソブチルアルコール, イソアミルアルコール, アセトアルデヒド, 酢酸エチルなどが認められた。また供試泡盛の中には, n・ブチルアルコール, 酢酸メチルの存在が確認された。各試料における成分のパターンはほとんど同じであった。
The gas-chromatographic investigations using P.E.G. as a liquid phase proved that the volatile constituents in commercial samples of awamori brewages were ethyl alcohol, n-propyl alcohol, isobutyl alcohol, isoamyl alcohol, acetaldehyde and ethyl acetate. Some samples obviously contained n-butyl alcohol and/or methyl acetate as microcomponents.
Type Local :紀要論文
ISSN :0370-4246
Publisher :琉球大学農学部
URI :http://hdl.handle.net/20.500.12000/4464
Citation :琉球大学農学部学術報告 = The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus no.19 p.299 -310
Appears in Collections:No.19 (1972/12)

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